Точно как ефективно да си изберем добавки от минерали и козметика

nutrition and supplements

Всички знаем, че храната е най-правилният начин да се сдобием с минерали и витамини за тялото.

Но ако случайно мислите, че храната ви е възможно напълно да пропусне някои минерални добавки, които могат да помогнат, трябва да се наваксат.
Не сте точно сигурни дали приемате жизнено важните витамини или минерали? Твоя личен лекар или инструктор е възможно точно да ви помогне да узнаете. В чести моменти може спокойно да ви извършат кръвен тест, за да проверите нивата на витамин D.

Лекарите може да биха желали да знаят за твоите начини на хранене. За да имате тази полезна информация, запишете какво ядете и пиете за 1 седмица.
На стъпка 1: Разберете от какво точно се нуждаете
Вашите нужти от калории имат зависимост от:
На колко годинни сте
Видовете храни, които приемате
Болестите , които имате
Какви болести сте притежавали някога
Като пример, ако сте поставени на риск от проблеми с краката, вашият фелдшер може да даде рецепта за калций и витамин D. Ако сте жена, и тя може спокойно да забременее скоро, за вас ще е важно да приемате фолиева киселина, която спомага да предотвратите много варианти дефекти при раждането. Ако случайно желаете да подобрите доброто здраве на вашето сърце, то е добре да приемате омега 3.
Стъпка 2: Купувайте след проучване
Използвайте тези съвети, за да ви бъдат полезни да закупите обмислено добавките
Главно се информирайте за абсолютно всичко: Погледнете как действа всяка една добавка и нейните рискове и здравословни ползи. „Много потребителите единствено вземат неща от аптеката, тъй като са им казали за това от радиото или понеже хората казват за това“, според Джим Уайт, регистриран лекар от Академията по хранене и диететика. Щом имате съмнения, попитайте Личния си лекар. На доста хранителни добавки има написано, че извършват магически неща.
Бъдете сигурни, че получавате правилните отговори на точно тези Четири конкретни въпроса:
Какви са ползите?
Съществуват ли нежелани действия?
Каква е правилната доза, която трябва да приемем?
Колко време е нужно точно да го приемам?
Въпроси? Потърсете производителя. Безсъмнение те могат лесно да дадат отговор на въпроси за съставките и колко точно да приемат.
Номер 3: Проведете разговор с Вашия собствен личен лекар
Кажете на Твоят лекар точно какво приемате.
Потенциални нежелани странични реакции: Някои може да попречат на много други лекарства, които вие вземата. Като пример, ако случайно вземете кръвен разредител, е забранено да приемате страшно много витамин К, които може да накара кръвта ни бързо да се сгъсти, отбелязва Кели Причет, който работи в В Сащ. Ако наистина ще ви правят операция, е възможно реално спрете приема на добавка омега поради висок риск от кървене. Твоя личен лекар е възможно да ти спомогне да намериш точните дози.
Сутрин на гладно или точно след хапване се пият: Някои минерални добавки трябва да се консумират с храна, а други без. Ако търсите такива био хранителни добавки на гладно, виж на Vita Sana

„Не е подходящо правилно да вземата добавка желязо с прясно мляко, тъй като калций и желязо не работят задено“, казва Причет.
Приблизително колко да пия: Вашият за този ден точен прием (DRI) на много добавки витамини и различни минерали зависиот вашата възраст и пол. Може спокойно бързо да се промени, в случай, че сте бременна, кърмите дете, имате здравно заболяване.
„Много българи получават над десет пъти повече от DRI“, отбелязва Уайт. „ Това е възможно да е изключително много. Наистина е препоръчително да прецените относително колко да вземате“, което включва какво реално ядете.
Твоите отговорности: Трябва да се храните със зеленчуци и да сте наясно с действително какво ще приемате. Също е добра идея да съхранявате витамините, които вие приемате и да гледате за сранични ефекти.